III.Boğaziçi Forum Aile Şirketleri İçin Başarı Faktörleri: Yeni Nesillere Devir Planı & Mesleki Eğitimin Geleceği

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Konrad Adenaur Stiftung Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi Tarafından Düzenlenen

III.Boğaziçi Forum
                                             Aile Şirketleri İçin Başarı Faktörleri:
                           Yeni Nesillere Devir Planı & Mesleki Eğitimin Geleceği

30 Ekim 2019, Swissotel, İstanbul

Üniversitesi Tarafından Düzenlenen

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Konrad Adenaur Stiftung Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 30 Ekim 2019 tarihinde Swissotel’de düzenlenen toplantıya 90 kişi katıldı.

Açılış konuşmalarının ilkini yapan Konrad Adenaur Stiftung Deneği (KAS Türkiye) Türkiye Yöneticisi Walter Glos, üçüncüsü düzenlenen Bosphorus Forum’un KAS Türkiye ve AHK Türkiye’nin başarılı çalışmalarının ürünü olduğundan bahsetti.

AHK Türkiye Başkanı Dr. Markus C. Slevogt, AHK’nın çalışma stratejisinin 3 ana taşıyıcı kaidesinden (Lobi çalışmaları, eğitim ve networking) bahsetti ve Bosphorus Forum toplantılarının özellikle eğitim konusunda gelişmeleri desteklemek için önemli olduğuna değindi.

KAS Mali İşler Sorumlusu Dr. Christoph Brand, konuşmasında fırsat eşitliği ve mesleki eğitimde işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Spencer Stuart Yönetici Müdürü Felix Hafele, aile şirketlerinde yeni nesle devir planlamasında dikkat edilmesi gereken hususları öne çıkaran bir konuşma yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler ve Ekonomi Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İpek Altınbaşak Farina moderatörlüğünde düzenlenen panele katılan KAS Mali İşler Sorumlusu Dr. Christoph Brand, EJOT Türkiye CEO’su Andreas Radel, Bosch Rexroth Genel Müdürü Levent Fadıloğlu, AHK Türkiye Genel Sekreteri Dr. Thilo Pahl, Schleswig-Holstein Ekonomi Akademisi CEO’su Matthias Dütschke ve TOBB/TEPAV Proje Direktörü Şenay Akyıldız mesleki eğitim konusunu ele aldılar.

Panelin ardından T.C. Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Egemen Bağış katılımcılara önemli mesajlar veren bir konuşma yaptı.

Toplantının ardından katılımcılar bir kokteylde networking imkanına sahip oldular.